ВИДЕО: Искрен Веселинов определи като скандално решението за магистралата Русе - В. Търново

By 26 Юли 2022 Прочетена 1016 пъти 0

Проверяват процедурата за избор на изпълнител за изграждане на автомагистрала Русе – Велико Търново.

Става дума за участъка до Бяла и обхода на града.

Едно от основните неща, които Агенцията за държавна финансова инспекция трябва да провери защо цените, на които се възлагат поръчките, надвишават с 40 до 55% прогнозния бюджет.

Спира изпълнението на автомагистралата Русе - Велико Търново, въпреки че е с изрядна процедура по Закона за обществените поръчки, смята съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, който беше начело на Регионалната комисия в 44-то Народно събрание. Според него, решението на Кирил Петков да спре строителството на автомагистралата поради подозрения за нередности, е скандално. Проверката ще трябва да установи и защо поръчката се е оскъпила с над 550 милиона лева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


С построяването на магистралата могат да се избегнат много тежки инциденти с жертви, които взема всяка година пътя Русе - Бяла. Затова Искрен Веселинов смята, че спирането на строителството е проява на безотговорност.

Агенцията за държавна финансова инспекция ще провери и дали е налице тръжна манипулация, която е довела до ощетяване на бюджета на Европейския съюз.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 26 Юли 2022 18:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net