ВИДЕО: Мащабни промени в градския транспорт на Русе от 1 юли

By 26 Юни 2024

Намалени цени на картите за градския транспорт ще посрещат русенци от 1 юли.

Тогава чрез своето дружество, Общината става единствен превозвач и поема обслужването на всички линии от транспортната мрежа. Също от 1 юли, ще бъде въведена експериментално безплатна карта за пенсионерите, което ще стане с допълнителна инвестиция от Общината.

Освен това, линиите вече ще се обслужват от 05:00 до 24:00 часа.

За да може Общината да поеме изцяло разписанията от градската транспортна мрежа от 1 юли, постепенно беше увеличен броят на превозните средства, като в момента автопаркът на общинското дружество разполага с около 90 тролейбуса, електробуса и автобуса.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От следващия месец, се правят и някои важни промени за улеснение на гражданите, като ритмичност на превоза, който ще покрива 90% от разписанията. Общината ще има и нова ценова политика в полза на пътуващите с градския транспорт.

Освен това от 1 юли цената на картата за пенсионерите става 0 лева, а хората с увреждания ще пътуват на цена между 16 и 18 лева, според различните групи.

От Oбщината призовават русенци да пазят превозните средства. Oбщинското дружество се надява през следващите години постепенно да успеят да подновят изцяло автопарка със закупуването на още 25 тролейбуса.

Вижте повече за промените във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.