Мъж от Търговище опитал да прекара хероин за близо 1,5 млн. лв. през Дунав мост при Русе

By 12 Декември 2019 Прочетена 2250 пъти 0
Мъжът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение Мъжът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение КИС 13

Мъж от Търговище се опитал да пренесе голямо количество хероин през ГКПП "Дунав мост" при Русе.

За случая съобщиха днес от Окръжната прокуратура в крайдунавския град.

Окръжният прокурор съобщи, че автомобилът, който е бил селектиран за щателна проверка от митническите служители се опитал да премине границата вчера около 14:00 часа. В него са били открити 71 пакета с хероин, които са били укрити във фабрични кухини, намиращи се под седалките, които са били пригодени с оловни капаци със заключващи устройства. Намереният наркотик възлиза на 1 435 000 лева.


Шофьорът на автомобила, в който има наркотик е 35-годишен български гражданин, живеещ в Търговище. Той е бил осъждан 3 пъти – първият и вторият път за причиняване на телесни повреди на други граждани, а третият – за шофиране след употреба на алкохол.

Мъжът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Заедно с него в колата е имало и друг човек, но към момента няма достатъчно доказателства за съпричастността му към трафика на наркотици.

Това е вторият опит за трафик на голямо количество наркотици през Дунав мост в рамките на месец. Припомняме, че на 17 ноември бе задържан мъж, който се опитал да прекара близо 93,6 килограма хероин за над 3,6 милиона лева. Трафикантът - мъж на 56 години, бе задържан за постоянно в ареста до края на съдебния процес срещу него.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2019 16:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net