Музикалният спектакъл "Ало, ало, Слънчице!" гостува във Военен клуб - Русе на 6 март

By 04 Март 2021 Прочетена 1398 пъти 0
Музикалният спектакъл "Ало, ало, Слънчице!" гостува във Военен клуб - Русе на 6 март Музикалният спектакъл "Ало, ало, Слънчице!" гостува във Военен клуб - Русе на 6 март КИС 13

Тази събота, 6 март 2021 г., от 17 часа в концертната зала на Военен клуб - Русе ще бъде представен музикалният спектакълът за деца „Ало, ало, Слънчице!“. Входът е свободен.

Спектакълът със заглавието на една от най-популярните съвременни български авторски песни за деца включва в програмата си предимно песни от албумите на Доно Цветков, реализирани с участието на вокалната формация на детско шлагерно студио ДА и редица популярни български изпълнители. Петя Буюклиева, дамският дует „Мания“ и Искрен Пецов ще се присъединят към малките изпълнители на сцената.


Текстовете на песничките са на Райна Пенева, Кина Къдрева, Станислав Пенев и Стефан Стефанов. Част от заглавията са сред най-гледните и слушани в социалните мрежи нови български детски песни. Сред тях са „Ало, ало, Слънчице!", чиито клипове сборно имат над 35 000 000 (тридесет и пет милиона) гледания в You-Tube, „Роклята на мама" - с близо 20 000 000 /(двадесет милиона гледания) , „Зайче“ има близо 3 000 000), „Семенцата“ (близо 2 000 000) и т.н.

Сестрите Даниела и Юлия Петкови от дует „Мания“ споделят:

Вярваме, че ще зарадваме и малки, и големи, и ще стоплим сърцата им с красива музика и още по-красиви послания за вярата в утрешния ден и надеждата за един по-красив свят, изпълнен с любов и доброта. Доно Цветков е много близък наш приятел, прекрасен човек с огромно сърце и с невероятен композиторски талант. През последните две години Доно написа за нас три песни: „Бяла приказка“ по стихове на Матей Шопкин и за деца „Ако дал си надежда“ и „Кокиче“ по стихове на Райна Пенева. „Ако си дал надежда“ записахме с децата от Студио ДА и заснехме клип. Песента има прекрасно послание за вярата в доброто и с нея започва учебникът по музика за VII клас. Песента „Кокиче“ носи пролетно настроение, изпълнено с надежда.

Този спектакъл за мен е едно вдъхновение, каквото са децата ни. Затова трябва да им създаваме ценности, които да дават полет на техните мечти. Това е стремежът на „Ало, ало, Слънчице!” и съм щастлива, че мога да зарадвам своята публика с прекрасни нови песни с много чист и емоционален заряд.

добавя Петя Буюклиева

Музикалният спектакъл с песни за деца „Ало, ало, Слънчице!” на Доно Цветков е представен за първи път с успех през март 2019 г. в залата на Военния клуб в София. Той се осъществява с подкрепата на Министерство на културата . След представлението в Русе песните от „Ало, ало, Слънчице!” ще прозвучат в Шумен и Варна.

Изявата ще се проведе при спазване на изискваните противоепидемични мерки за събитие в зала. Входът е свободен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Март 2021 17:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net