ВИДЕО: НАП е извършила близо 70 проверки за 3 дни на зеленчуковата борса в Русе

By 10 Септември 2021 Прочетена 3509 пъти 0

Близо 70 проверки за 3 дни са извършили инспектори от НАП на зеленчуковата борса в Русе.

Съставен е един акт за установяване на административно нарушение за разлика между фиксираната в касовия апарат сума от продажби и засечената касова наличност.  

През миналата седмица звеното за фискален контрол в НАП започна денонощни наблюдения на борсите за плодове и зеленчуци на територията на цялата страна. 


На входа и изхода на тържищата са устроени временни контролно-пропускателни пунктове. Проверките се извършват и чрез постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Близо 10 000 превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те борси за търговия на едро в страната са били проверени от инспекторите на НАП. Основната констатация е за липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода.

Към момента от НАП отчитат, че в резултат на проверките, документирането на търговията на борсите е значително подобрено само след няколко дни на данъчен контрол.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Септември 2021 15:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net