Оздравелите са почти три пъти повече от новозаразените с COVID-19 в Русенско /ВИДЕО/

By 18 Декември 2020 Прочетена 2120 пъти 0

И през последното денонощие се запазва тенденцията за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе.

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 69 нови случая, а оздравелите са почти три пъти повече – 195. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6662 души, а излекуваните 4783. Активните случаи са 1568.

Най-много нови случаи, но и значително по-малко от преди са установени в община Русе – 51. От останалите 18 случая 7 са в община Бяла, 5 в Сливо поле, 4 в Две могили и по един в Борово и Ветово. Без новозаразени са общините Иваново и Ценово. По последни данни към момента общо 404 души се намират на лечение в болниците от региона, като 41 от тях са в реанимация.


През вчерашния ден са починали още 15 души с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 311.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (столица), Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Враца, Стара Загора, Хасково, Сливен и Плевен, като разликата между последните 5 области е от по няколко заразени. След Русенско са Пазарджик, София и Добрич. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Кърджали – 10.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Декември 2020 15:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net