ВИДЕО: Пенчо Милков към държавните дружества: За всяка дупка ще има дело!

By 24 Юни 2024

Община Русе ще води съдебни дела за некачествено възстановяване на настилката на улици и тротоари след аварийни ремонти на елементи от техническата инфраструктура.

Кметът Пенчо Милков вече е уведомил представителите на държавните дружества, че служители на новосъздадения общински инспекторат ще следят на място и заснемат всички некачествено запълнени изкопи, както и тези, които са забавени.

За всяка дупка ще има дело, категоричен е кметът на Русе Пенчо Милков, който е недоволен от състоянието на инфраструктурата на много места в общината след извършване на ремонтни дейности.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


До този момент Общината е издавала предписания за корекции, но след установени нередности вече ще бъдат завеждани дела, каза още кметът на Русе.

В становище на ВиК, изпратено до телевизия КИС 13, се посочва, че от дружеството ежедневно информират Община Русе за местата, където предстои да се извършват аварийни ремонти, както и там, където се предвиждат възстановителни дейности по асфалтовите настилки.

Освен това, от ВиК посочат още, че много от сградните водопроводни и канализационни отклонения в града се изграждат от други възложители. Затова от дружеството не могат да се ангажират с възстановяване на пропадания в зоните на тези отклонения.

Вижте подробностите по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.