ВИДЕО: Поредна "блокада" около Дунав мост при Русе

By 09 Декември 2022 Прочетена 977 пъти 0

Отново се образуваха километрични опашки от тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост при Русе.

Движението по булевард "България" бе затруднено, тъй като се извършва в едната лента, заради изчакващите ТИР-ове. Основната причина за задръстванията е засиления трафик към граничния пункт и неспазването на правилата за движение от някои водачи.

Функционира междуведомствен механизъм за спиране на тежкотоварните автомобили във вътрешността на страната, но не рядко се случва той да сработи чак след струпването на камиони в Русенско, каза кметът Пенчо Милков.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Всички резервни сили и средства на Областната дирекция на МВР са извадени на терен, за да респектират с присъствие и да не се стига до нарушение на правилата за движение от страна на водачите на камиони, което може да доведе до задръствания.

Друга причина за проблема е, че липсва необходимата инфраструктура, която да поеме засиления трафик към Дунав мост. От румънска страна продължава да се бави и пускането на фериботната линия между Русе и Гюргево, която се очаква значително да облекчи трафика.

До дни пък се очаква да започне изграждането на буферния паркинг за ТИР-ове, като в момента проектът е на съгласуване от институциите.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Декември 2022 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net