Родителите на убита русенка искат по-тежко наказание за Бахар Селим

By 04 Май 2017 Прочетена 2343 пъти 0

Делото за убийството на 27-годишна жена от Русе в края на май миналата година ще бъде гледано в Апелативния съд във Велико Търново.

Припомняме, че подсъдим е съпругът Бахар Селим, който намушка жена си от ревност.

Със своя присъда от 13 февруари Окръжният съд в Русе го призна за виновен в това, че на 31 май 2016 на главен път Русе - София, умишлено е умъртвил 27-годишната Джейлян. Според обвинителния акт убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

Заради тези обстоятелства, Бахар Селим получи доживотен затвор. Определеното наказание обаче беше заменено с 25 години лишване от свобода при първоначален строг режим, тъй като делото е разгледано по съкратената процедура с пълни самопризнания от подсъдимия. Освен това, Бахар Селим трябва да заплати на родителите на убитата и малолетния й син кръвнина от по 150 000 лева на всеки от тримата.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано по въззивна жалба от служебния защитник на Бахар Селим срещу постановената присъда като неправилна, необоснована и при допуснати нарушения на материалния закон. Иска се отмяна на присъдата и връщането на делото за разглеждане от друг състав на Окръжния съд. В жалбата се настоява още да бъде намален размерът на наказанието лишаване от свобода, както и сумите по уважените граждански искове.

Въззивна жалба срещу присъдата е постъпила и от родителите на убитата жена. Те искат наказанието да бъде увеличено на 30 години.

Първото заседание във Великотърновския апелативен съд ще се проведе на 29 май. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net