Русенска област подобрява резултатите си на националното външно оценяване

By 29 Септември 2015 Прочетена 1002 пъти 0

Училищата с повече деца, за които българският не е майчин език и такива със слети паралелки са показали по-слаби резултати на външното оценяване в Русенска област. Тези данни изнесе по време на секторната комисия по образование и заетост днес директорът на регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов. Той допълни, че проблемът продължава вече 8 години и не може да бъде преодолян.

При оценяването на учениците от 4 клас се забелязва постижимост на знания и умения от 82% по четирите предмета. Като цяло резултатите при 4 клас тазиса ги придвижили със 7 места нагоре на национално ниво.

Най-тревожни са резултатите от външното оценяване по математика на 7-мокласниците. Констатирано е, че съдържанието на учебниците е сложно, което пречи на усвояването на материала. В сравнение с миналата година, при 23 училища се забелязва ръст, а по-лоши резултати са показали децата в 25 учебни заведения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.