ВИДЕО: Съветниците от БСП в Русе се обявиха срещу идеята летището да бъде прехвърлено на държавата

By 14 Април 2022 Прочетена 1096 пъти 0

Русенски депутати да внесат искане за промяна в Закона, която да даде възможност летища общинска собственост да се управляват от държавен оператор.

Това е един от вариантите, който може да се използва, предлагат общински съветници от БСП, в случай че от Министерството на транспорта не инициират подобна законова промяна.

Бъдещето на летище Русе за граждански полети стана още по-неясно, след като Министерството на транспорта поиска Общината да прехвърли собствеността, за да може да го управляват чрез държавния оператор. Общинските съветници от БСП не са съгласни с този вариант, тъй като искат Общината да си запази собствеността.

РЕКЛАМА


Затова приемат идеята, да се направи изменение в Закона, което да даде право общинските летища да могат да се оперират от държавно дружество.

Ако няма желание за промяна на Закона от страна на държавата, общинските съветници от БСП предлагат това да направят русенските депутати.

Припомняме, че кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че няма да се съобрази с искането на държавата за прехвърляне на собствеността, преди от Министерството на транспорта да го убедят, че това е единственият вариант за развитие на летището.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Април 2022 17:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net