ВИДЕО: Синдикатите поискаха поне 30% ръст за разходните стандарти в образованието

By 03 Май 2022 Прочетена 1094 пъти 0

С поне 30% да се увеличат средствата за единните разходни стандарти и за издръжка на образователните институции при актуализацията на бюджета.

За това настояват от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Те предлагат още да има диференцирана данъчна политика и да се направят законови промени за освобождаване на образователните институции от данък сгради и такса смет.

След анализ на финансовата ситуация на образователните институции в страната, от синдиката отчетоха, че функционирането на огромна част от тях е критично.

РЕКЛАМА


Преходните остатъци, които са давали известна финансова сигурност на училищата, вече се изчерпват, посочват още от синдиката.

От Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа предлагат при актуализацията на държавния бюджет да бъдат заложени средства за увеличение на единните разходни стандарти с поне 30%както и със същия размер да нарасне и издръжката на образователните институции.

Синдикалистите се надяват да не се стигне до затваряне на училища и детски градини от септември поради липса на финансови средства.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Май 2022 16:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net