fbpx

Студенти от 8 държави започват "Еразъм" семестър в Русенския университет

By 14 Октомври 2018 Прочетена 1457 пъти 0
Заместник-ректорът проф. Юлиана Попова представи Русенския университет и координаторите от различните факултети Заместник-ректорът проф. Юлиана Попова представи Русенския университет и координаторите от различните факултети Русенски университет "Ангел Кънчев"

41 студенти от 8 държави започват своя "Еразъм" семестър в Русенския университет.

Младежите идват от Португалия, Франция, Турция, Латвия, Испания, Румъния, Италия и Германия. Повечето ще учат тук в рамките на един семестър, но други остават за цяла година.

Обучаеми има в трите степени на висше образование – най-много са бакалаврите, следвани от магистрите, а един от тях е в докторска степен. Факултетите, в които има новопристигнали "Еразъм" студенти са "Електротехника, електроника и автоматика", "Природни науки и образование", "Право", "Бизнес и мениджмънт" и "Транспортен".

Заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика проф. Юлиана Попова представи Русенския университет и координаторите от различните факултети. От своя страна младежите направиха презентации на родните си държави и на университетите, в които се обучават, като поставиха акцент върху историческите и природни забележителности, някои традиции и характерни ясния.

Част от тях изявиха желание да учат български език по време на престоя си в Русенския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net