В АПИ внесоха нов проект за магистралата между Русе и Велико Търново

By 23 Октомври 2018 Прочетена 3632 пъти 0
Според разработения проект, трасето е с 28 километра по-кратко от одобрения комбиниран вариант Според разработения проект, трасето е с 28 километра по-кратко от одобрения комбиниран вариант КИС 13

Предлагат нов вариант за трасе на магистралата Русе - Велико Търново.

Проектът е на частна компания и ще бъде приложен към материалите по делото, заведено от жалбоподатели срещу приетата от екоминистерството Оценка за въздействието на околната среда, съобщава вестник "Борба".

Според разработения проект, трасето е с 28 километра по-кратко от одобрения комбиниран вариант. По направени финансови оценки, то ще е и с около 140 милиона лева по-евтино. Предвидени са и много по-малко мостове и виадукти, като общата дължина на тези съоръжения от Русе до Велико Търново ще бъде едва 2,8 км.

Очаква се само годишната икономия от горива на пътуващите да надхвърли 8 милиона литра. Това се дължи предимно на по-късото трасе и удобния достъп до него с подходите от по-големите населени места.

Предложеният вариант дублира одобреното трасе на Агенция "Пътна инфраструктура" от Русе до Иваново и Две могили. След това се отклонява югоизточно от Бяла и стига до пътен възел при село Каранци след което се пресича с Автомагистрала "Хемус". Предвидени са изграждането на още няколко съоръжения за връзка с Поликраище, Горна и Долна Оряховица, Дебелец и Килифарево.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net