Вторият рибен фестивал се проведе в сливополското село Бръшлен

By 04 Октомври 2016 Прочетена 2241 пъти 0

Рибен фестивал се проведе за втори път в сливополското село Бръшлен. Той е продължение на миналогодишното събитие „Дунавски вкусове“. 

Имаше участници не само от селата в общината, но и от Русия, Сърбия и Украйна.

За да демонстрират най-добрите рецепти на дунавския край участниците получиха рибен пакет от спонсора на събитието. Всеки майстор-готвач запали скара и подгря газовия котлон, като целта бе да сготви толкова вкусно, че с майсторлъка си да спечели сърцата на публиката и отбраното жури, представено от кмета на село Бръшлен Димчо Петров.

Имаше конкурси за най-вкусна рибена чорба, за печена дунавска риба, за най-бързо почистване на риба и конкурс за домашна ракия. За първи път се включват и русенските скаути, които сами чистят и приготвят рибата.

За доброто настроение се погрижиха състави за местен фолклор от Сливо поле, Ряхово, Бабово, Кошарна, Юпер, Николово, Бъзън, Русе и домакините от Бръшлен, които откриха концертната програма на фестивала.

Макар и за втора година, събитието започва да привлича и все повече млади хора, които желаят да участват в следващи издания на  фестивала. Един от тях е Радослав Моллов от Сливо поле, който е диджей и бийт мейкър.

Между отделните състезания се изви и голямо хоро, което допълнително вдигна настроението.

От Oбщината възнамеряват да наложат село Бръшлен като подходящо за селски туризъм. Затова смятат да надграждат фестивала с всяка година. Освен това организаторите на фестивала имат амбициите да се конкурират със съседни общини и дори да ги задминат с подобни прояви.

Всички жители и гости на Бръшлен, които се събраха на поляната до Туристическия информационен център, опитаха от вкусната рибена чорба и ястия приготвени от чуастниците в конкурсите. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net