Младо семейство от Търговище изработва полилеи от стари бъчви и колелета на каруци /ВИДЕО/

By 25 Ноември 2020 Прочетена 6871 пъти 0

Младо семейство от Търговище изработва полилеи и други красиви вещи от стари бъчви и колелета на каруци.

По този начин вдъхва нов живот на ненужните вещи.

Заради интереса си към автентични предмети от миналото, преди 5 години Бисер получава подарък от приятел - старо колело от каруца.

Точно на един мой рожден ден бяхме навънка, донесоха едно колело, той се зарадва повече от мен реално, каза "Ето сега е моментът, откога съм мечтал". Той ми споделя, "Харесва ли ти?", обмисляме, рисуваме, за да можем да си го представим, и всичко стана лека полека, от един модел, че втори, трети.

споделя Елена Христова


Семейството носи дарбата си по наследство. Дядото на Бисер - дърводелец - от малък го учел да почита традициите и да уважава рода си. Оказва се, че и дядото на съпругата му Елена - също бил дърводелец. Повечето от моделите са по техни идеи, но семейството постепенно започва да изпълнява и поръчки на клиенти.

Бисер и Елена се радват, че създават красиви вещи и съхраняват старите традиции. Двамата обикалят околните села, за да събират части за творенията си.

Запазваме поне част от нещата, автентичните колела, бъчвите също, една част от тях, по този начин и на хората им става хубаво, уютно, определено хората държат на старите неща, забелязвам все повече, има модели и с нови колела, хората търсят старото, автентичното, реставрираното, пипнато с ръце, общо взето.

разказва още младото семейство
Елена и Бисер се надяват да предадат на синовете си занаята, наследен от дядовците им.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 25 Ноември 2020 15:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net