ВИДЕО: Община Търговище изгради нова социална инфраструктура за над 1 млн. лв.

By 21 Юни 2021 Прочетена 2389 пъти 0

Община Търговище изгради нова социална инфраструктура за деца, младежи и семейства по оперативна програма "Региони в растеж".

Стойността на проекта е над 1 милион лева изцяло безвъзмездна финансова помощ.

Изградени са нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства; ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и ново наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст. Извършени са ремонти в Дневния център за деца с увреждания, както и в Центъра за обществена подкрепа. Днес символично беше прерязана лентата на новото преходно жилище в квартал "Запад" 3.


Там ще се предоставя комплексна грижа за непълнолетни лица от уязвими групи, както и за такива с дълъг институционален престой, за които към момента няма възможност за реинтеграция в семейна или близка до семейната среда. Капацитетът на услугата е 8 души.

Предоставянето на социалните услуги ще бъде по проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

За целта кметът д-р Дарин Димитров иска разрешение от Общинския съвет за да може Общината да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Докладната с предложението на кмета ще бъде разгледана от съветниците на 24 юни по време на сесията на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъжи НА ЖИВО.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 21 Юни 2021 19:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net