Предлагат нови маршрути на обществения транспорт от Търговище до селата Лиляк и Стража от 2024 г.

By 19 Юни 2023
Предлагат нови маршрути на обществения транспорт от Търговище до селата Лиляк и Стража от 2024 г. Предлагат нови маршрути на обществения транспорт от Търговище до селата Лиляк и Стража от 2024 г. снимка: КИС 13

Нова транспортна схема предвижда нови и по-кратки маршрути на обществения транспорт по линиите Търговище-Стража и Търговище-Лиляк от януари 2024 г.

Схемата ще бъде внесена за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 29 юни.

Промяната е необходима, за да се изпълнят националните нормативни изисквания.

Според тях междуселищните линии следва да се движат по маршрут, избягващ в максимална степен централни и натоварени улици и булеварди.  

Предвижда се маршрутът по линията Търговище-Стража да се съкрати от 12 км на 10 км.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Превозните средства вече няма да преминават през ул. "Трети март" и булевардите "Трайко Китанчев" и "Сюрен". Те ще тръгват от Автогарата в Търговище и ще преминават по: ул. "Васил Левски" – ул. "Кюстенджа" – ул. "Паисий" – ул. "Цар Освободител" – КАТ – село Разбойна – село Стража.

Линията Търговище-Лиляк се съкращава с 2,5 км и от догодина няма да преминава през улиците "Кюстенджа", "Паисий" и бул. "Митр. Андрей". Тя ще се движи по следния маршрут: Автогара-Търговище – ул. "Васил Левски" – ул. "Гладстон" – ул. "Хаджи Димитър" – ул. "Братя Миладинови" – ул. "Ал. Стамболийски" – село Лиляк.

Новата схема е съгласувана от Комисията по транспорт и безопасност на движението. Неин председател е зам.-кметът инж. Митко Панайотов, а в състава й са още представители на Пътна полиция, Областното пътно управление, Областния отдел "Автомобилна администрация" и експерти от Общината. На заседанието за одобряване на схемата са присъствали и кметовете на селата Стража и Разбойна.

Докладната до Общинския съвет ще бъде публикувана в сайта targovishte.bg,  раздел "Общински съвет – Заседания на Общински съвет".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.