ВИДЕО: Ученици от Търговище се учиха да готвят автентична китайска храна

By 05 Май 2022 Прочетена 1401 пъти 0

Ученици от Търговище готвиха и опитваха китайска храна.

Това е не просто приятно преживяване, а е част от образованието им в Професионалната гимназия по туризъм и хранително–вкусови технологии. Демонстрацията беше организирана заедно с институт "Конфуций" - Велико Търново и Сдружение "Приятели на Китай" в Търговище.

"Ни чъфан лъ ма?" - това е на китайски и означава "Ял ли си?". В Китай може да чуете това дори като поздрав на улицата. Така местните хора показват голямото си уважение към храната, разказва Лай Дзин - учителка по китайски в Търговище.

РЕКЛАМА


Наричат Лай Дзин - Серафима - това име си избрала самата тя, за да улесни учениците и родителите им. Серафима влезе в ролята на главен готвач по време на демонстрацията на китайска кухня. Благодарение на нея учениците участваха в приготвянето на доста нетрадиционни за България ястия и опитаха сладки, горчиви, солени и кисели блюда, като така обогатиха професионалното си образование.

И преподавателите от Професионалната гимназия по туризъм и хранително–вкусови технологии оценяват възможността децата да добият по-различен опит.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 05 Май 2022 17:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net