ВИДЕО: Започна кандидатстването за прием в детските градини в Търговище

By 16 Март 2022 Прочетена 920 пъти 0

До 29 април продължава подаването на заявления за кандидатстване в първа възрастова група в детските градини в Търговище за учебната 2022/23 година.

Ще бъдат сформирани 13 групи, като по две ще има в детски градини "Осми март", "Слънце" и "Звънче".

За първи път водещ критерий при класирането ще бъде близостта на детската градина до постоянния и/или настоящия адрес на детето. За целта са определени прилежащи райони към всяка от сградите на 10-те детски градини.

РЕКЛАМА


Родителите ще могат да подават заявления за прием на децата и в заведения, които са извън прилежащия им район. В тези случаи обаче те ще бъдат приемани, ако след класиране на всички от прилежащия район, има останали свободни места.

С преференции при приема в първа група ще се ползват децата, с постоянен и/или настоящ адрес в прилежащия район от поне 2 години. Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама починали родители, деца на работещи родители или студенти, деца с неизвестни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина.

Заявление за участие в класирането може да се подава от родителите на място в избраната детска градина или на електронната поща на съответното заведение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net