Започва изграждането на 17 нови детски площадки в Търговище

By 05 Юли 2017 Прочетена 2842 пъти 0
Те ще бъдат изградени в детски градини, ясла и междублоковите пространства в града Те ще бъдат изградени в детски градини, ясла и междублоковите пространства в града архив КИС 13

Започва изграждането на 17 нови детски площадки в община Търговище.

Те ще бъдат изградени в детски градини, ясла и междублоковите пространства в града. Заложената сума за тази година е 250 000 лева.

От общинското предприятие "Флора" стартираха работата по Детска градина "Звънче", която обединява забавачките  на ул. "Дунав", "Скопие" и квартал "Въбел".

Детски площадки ще бъдат изградени още в ДГ "Пчелица" в село Вардун, ДГ "1-ви юни" в с. Макариополско, ДГ "Слънце" в село Голямо Ново, ДГ "Пролет" в село Росина и ДГ "Веселушко" в село Търновца. През тази година ще се поднови и съоръжението в детска ясла "Мечо Пух" в Търговище.

В междублоковите пространства и жилищните зони на областния град са предвидени нови детски площадки между улица "Родопи" и улица "Тракия" и в квартал "Запад" 3 до блок 63.

Скоро предстои да бъде завършена и зоната за игра в квартал "Въбел".

Заедно с тези, които ще бъдат реализирани през 2017 година, изцяло обновените детски кътовет за игра в Търговище ще станат 36. През 2016 година Община Търговище изгради 19 такива.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net