На форум във Велико Търново обсъдиха образователните проблеми в страната

By 09 Юни 2017 Прочетена 2066 пъти 0
По време на дискусията бяха обсъдени различни теми, свързани с превенцията на ранното отпадане на децата в социалнослаби семейства от училище, повишаване на образователната, здравната и социалната култура на малцинствените групи и др. По време на дискусията бяха обсъдени различни теми, свързани с превенцията на ранното отпадане на децата в социалнослаби семейства от училище, повишаване на образователната, здравната и социалната култура на малцинствените групи и др.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри националната образователна дискусия "Пълният обхват в училище".

Кръглата маса е част от 14-то издание на детския фестивал "Отворено сърце", който се провежда във Велико Търново.

Сред участниците в дебатите бяха още вицепрезидентът на България Илияна Йотова, заместник-министрите на образованието и труда и социалната политика, посланикът на Холандия в България Н. Пр. Том ван Оорсхот, педагози от училища и детски градини, както и образователни експерти.

На форума бяха обсъдени различни теми, свързани с превенцията на ранното отпадане на децата в социалнослаби семейства от училище, повишаване на образователната, здравната и социалната култура на малцинствените групи и др.

"Доброто образование е сред най-големите шансове в живота. Велико Търново е пример за доброто взаимодействие между училищата, университетите и бизнеса. Вече втора година с екипа ми работим по специално разработена стратегия за връзката между образованието и пазара на труда. Уверен съм, че днешната дискусия е шанс за всички вас да споделите добри практики, да обмените опит и да обедините усилията си в подкрепа на грамотността на децата.", каза кметът на Велико Търново Даниел Панов при откриването на дискусията.

Всички участници се обединиха около идеята, че интегрираните модели, подходи и общи усилия на всички институции са начина за повишаване качеството на образованието.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net