Областният управител на Велико Търново се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив

By 08 Юни 2017 Прочетена 1568 пъти 0
Проф. Любомира Попова представи предимствата на Великотърновска област и запозна Хюсеин Ергани и с възможностите на региона за развитие на туризма, икономиката и културния обмен. Проф. Любомира Попова представи предимствата на Великотърновска област и запозна Хюсеин Ергани и с възможностите на региона за развитие на туризма, икономиката и културния обмен. Областна администрация - Велико Търново

Областният управител на Велико Търново се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

Разговорът бе иницииран от дипломата, с цел запознаване с профила на региона.

Проф. Любомира Попова представи предимствата на Великотърновска област, като тя запозна Хюсеин Ергани и с възможностите на региона за развитие на туризма, икономиката и културния обмен.

По време на срещата бяха обсъдени и теми, свързани с доизграждането на автомагистрала "Хемус", както и магистралата между Русе и Велико Търново.

"От доста време имах желание да посетя Велико Търново, това е един прекрасен град, много ми напомня за Швейцария. С България сме не само съседни, но и приятелски държави. Вярвам в доброто сътрудничество и на местно ниво и във възможностите за реализиране на общи проекти.“, каза генералният консул на Турция.

Срещата завърши с размяна на подаръци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net