fbpx

Община Велико Търново вдигна двойно субсидията за "Етър"

By 29 Юни 2017 Прочетена 2701 пъти 0
"Етър" спечели шампионата във Втора лига и спечели промоция за елита на българския футбол "Етър" спечели шампионата във Втора лига и спечели промоция за елита на българския футбол Община Велико Търново

Община Велико Търново вдига двойно субсидията за футболен клуб "Етър", след като отборът спечели промоция за елита на българския футбол.

В началото на годината Общината "удари рамо" на клуба със 150 000 лева. Днес пък Общинският съвет в старата столица прие предложението на кмета Даниел Панов за увеличаване на средствата с още 150 000 лева, което прави общо 300 000 лева за цялата 2017 година. Средствата бяха гласувани единодушно от всички съветници.

За участието на "виолетовете" в Първа професионална лига е необходим по-голям финансов ресурс, предвид по-завишените изисквания.

Днес стана ясно, още че Общината е внесла проект в Министерството на младежта и спорта за основна реконструкция на осветлението на стадион "Ивайло". Едно от изискванията за лицензиране на спортното съоръжение е именно наличието на осветление.

Това е единствената засега пречка пред домакинствата на "Етър" на стадиона във Велико Търново. Проблем с лицензирането на терена, какъвто имаше със соръженията във Варна, Русе и Горна Оряховица няма да има, тъй като тревното покритие на "Ивайло" бе напълно подновено по всички изисквания на ФИФА и УЕФА.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar