Посланикът на САЩ в България бе на посещение във Великотърновския университет

By 29 Ноември 2018 Прочетена 1739 пъти 0
Той изнесе публична лекция на тема "България, Америка и общото трансатлантическо бъдеще" Той изнесе публична лекция на тема "България, Америка и общото трансатлантическо бъдеще" снимка: КИС 13

Посланикът на Съединените американски щати Ерик Рубин бе на посещение във Великотърновския университет "Свети Кирил и Методий".

Той изнесе публична лекция на тема "България, Америка и общото трансатлантическо бъдеще".

Дипломатът бе посрещнат от ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бонджолов. Двамата обсъдиха сътрудничеството между американското посолство и Великотърновския университет, както и бъдещите съвместни инициативи.

Великотърновският университет има дългогодишни и ползотворни отношения с университети и институции в САЩ.

За мен е чест да бъда във Великотърновския университет. Когато университетът отваря врати през 1963 е имало само 25 професори и 340 студенти, така че прогресът от тогава до днес е забележителен. От 4 предмета - българска и руска филология, история и изобразително изкуство, този университет сега обучава в десетки сфери. Това наистина е една успешна история и ние се гордеем да сме част от нея след 70-те години. Тогава идват първите американски лектори по програма "Фулбрайт" и започват първите академични обмени. Всичко това се случва преди края на комунизма, с което много се гордеем.

заяви Н. Пр. Ерик Рубин

Великотърновският университет има четири действащи договора с висши училища в САЩ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net