fbpx

Поставят контейнери за стари мебели в кварталите на Велико Търново

By 10 Септември 2018 Прочетена 2471 пъти 0
Първият от новия тип контейнери ще бъде локализиран в квартал "Бузлуджа" още тази седмица Първият от новия тип контейнери ще бъде локализиран в квартал "Бузлуджа" още тази седмица Община Велико Търново

Контейнери за стари мебели и други отпадъци от дърво ще бъдат поставени в кварталите на Велико Търново.

Инициативата е на Общината и на компанията "Кроношпан" и се прави за улеснение за жителите на Старата столица. Първият от новия тип контейнери ще бъде локализиран в квартал "Бузлуджа" още тази седмица, а поетапно това ще се случи и в другите по-големи жилищни комплекси в града.

Повод за мярката са зачестилите сигнали за оставени стари мебели край съдовете за битова смет или директно в тях. Наредбата за опазване на околната среда задължава както жителите на града и населените места в общината, така и юридическите лица да организират транспортирането на този тип смет до oбщинското депо за строителните отпадъци, намиращо се близо до село Леденик.

С новите контейнери пред търновци се открива още една възможност за превозване на този тип дървени отпадъци и за последващото им рециклиране.

Друг вариант пред юридическите лица е да транспортират старите мебели и оборудване от дърво директно до базата на "Кроношпан".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net