fbpx

Разчистиха терена на бившата ледена парзалка във Велико Търново

By 19 Юни 2017 Прочетена 2108 пъти 0
Теренът на бившата ледена парзалка до стадион "Ивайло" във Велико Търново Теренът на бившата ледена парзалка до стадион "Ивайло" във Велико Търново Община Велико Търново

Изчистиха терена на бившата ледена парзалка до западните трибуни на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Пространството ще бъде превърнато във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за нова комплексна тренировъчна база, който от Община Велико Търново са внесли в Министерството на спорта.

Премахнати бяха остатъците от оградата, теренът е бил валиран, подправен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др.

Предстои изграждането на отводнителна система и дренаж, след което ще се пристъпи и към изграждането на терена, който се финансира със средства от бюджета на Общинската администрация, както и с помощта на спонсори.

Цялостния проект, който по инициатива на кмета Даниел Панов е бил входиран в Министерството на спорта, предвижда на имота с площ 10,3 декара да се изгради спортна база с няколко спортни съоръжения - футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка, лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net