Тържествено откриха новата академична година във Великотърновския университет

By 01 Октомври 2018 Прочетена 2254 пъти 0
Почетен гост на тържественото откриване на новата учебна година беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Почетен гост на тържественото откриване на новата учебна година беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев КИС 13

Откриха новата академична година във Великотърновския университет. Това стана днес на тържествена церемония в аулата на висшето училище.

Церемонията започна с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Той подчерта, че във висшето училище ще се обучават 3800 новоприети студенти и докторанти. Освен това висшето училище във Велико Търново има и покана за участие в консорциум с университети от Австрия и Германия.

Почетен гост на тържественото откриване на новата учебна година беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който приветства академичната общност на Великотърновския университет.

Слово за приноса на Великотърновския университет през изминалите 55 години за развитието на българското образование  изнесе проф. д.н. Вихрен Бузов, зам.-ректор по управление на качеството и акредитацията.

След официалното откриване, ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и студентка от първи курс биха символично звънеца за началото на новата академична година.

След това първокурсниците имаха срещи с деканските ръководства на факултетите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 01 Октомври 2018 19:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net