Във Велико Търново се проведе националната среща на Регионалните управления на образованието

By 30 Август 2017 Прочетена 3346 пъти 0
На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов Община Велико Търново

Във Велико Търново откриха националната среща на Регионалните управления на образованието в България.

Това стана в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Форумът се проведе в Арбанаси и засегна теми, свързани с изминалата и предстоящата нвоа учебна година, реформите в сферата на образование, механизма за задържане на ученици в страната и др.

"Община Велико Търново е пример за добра, синхронизирана работа, както с РУО, така също и с директорите на учебните заведения, областната управа и изпълнителната власт. Полагаме всички усилия да подобряваме материалната база, а учебните планове непрекъснато биват адаптирани съобразно нуждите на пазара на труда", заяви при откриването кметът на старата столица Даниел Панов.

По време на форума министър Вълчев постави акцент върху прилагането на новия механизъм за задържане на ученици в класните стаи и мерките, свързани с него. Той обяви и добра новина за общините - предстои реализация на проекти за подобряване на учебните бази, заложени в интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net