Във Великотърновския университет се проведе тържествено събрание за студентския празник

By 05 Декември 2019 Прочетена 1643 пъти 0
На него бяха връчени 11 стипендии на Академичния съвет, а трима студенти получиха личната стипендия на ректора На него бяха връчени 11 стипендии на Академичния съвет, а трима студенти получиха личната стипендия на ректора снимка: КИС 13

Тържествено събрание по случай студентския празник 8 декември се проведе във Великотърновския университет.

На него бяха връчени 11 стипендии на Академичния съвет, а трима студенти получиха личната стипендия на ректора на висшето училище.

Тържественото събрание във висшето училище в старата столица бе открито с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Той се обърна към студентите с думите, че добрата подготовка е инвестиция за всички, за да са готови и достойни за това, което обществото очаква от тях. Приветствие към своите колеги поднесе и председателят на Студенския съвет Светослав Мишев.


Специални гости на тържественото събрание бяха ректорите от предишни мандати - проф. Иван Хралампиев и доц. д-р Владимир Попов. От името на чуждестранните студенти, които се обучават във Великотърновския университет, своите колеги поздрави Лай Дзинтин - студентка в специалност "Българска филология".

11 души - по един от всеки факултет и по един от Филиала във Враца и Педагогическия колеж в Плевен, получат стипендиите на Академичния съвет, всяка в размер на 1000 лева. За поредна година ректорът проф. д-р Христо Бонджолов връчи на трима студенти личната си стипендия. Тя е учредена на името на чл.-кор. проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет. За 19-ти пореден път беше връчена и Академичната награда на Община Велико Търново в размер на 5000 евро.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 05 Декември 2019 19:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net