Полиция и жандармерия провеждат спецоперация във Ветово

By 23 Март 2023 Прочетена 1668 пъти 0
Полиция и жандармерия провеждат спецоперация във Ветово Полиция и жандармерия провеждат спецоперация във Ветово снимка: МВР Русе

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на ОДМВР-Русе.

В обхвата на операцията са противодействие на битовата престъпност, осигуряване на добър обществен ред, пътна безопасност, превенция на нарушенията на изборното законодателство и други незаконни деяния, като смесените екипи на полицията и жандармерията ще действат основно на ветовска територия.

Там вече има изградени КПП.

В засилените контролни действия са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", икономическа и криминална полиция, както и екипи на жандармерията.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Мобилни групи ще извършват проверки в търговски обекти, игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент, както и други места, за които има данни за извършвана престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно с това се изграждат контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед нарушения на ЗДвП, противодействие на нелегалната миграция, превоз на незаконни товари и т.н.

Поредната акция на русенската областна дирекция се реализира в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР - повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали и по-ефективно противодействие на престъпността.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net