Бесарабски българи генерират и разпространяват новини от фронта в Украйна

By 10 Ноември 2022 Прочетена 937 пъти 0
Гражданската инициатива цели е да се бори с дезинформацията, фалшификациите и пропагандата на Кремъл Гражданската инициатива цели е да се бори с дезинформацията, фалшификациите и пропагандата на Кремъл КИС 13

Фейсбук страницата Бесарабски фронт 2.0 и едноименният Телеграм канал разпространяват новини от войната в Украйна, създадени от и засягащи предимно бесарабски българи.

Това заяви Генадий Воробьов - създател на информационните ресурси, в днешния епизод на "Контрапропаганда", излъчен по телевизия КИС 13.

Гражданската инициатива цели е да се бори с дезинформацията, фалшификациите и пропагандата на Кремъл, за да не говори никой от името на нашите сънародници в Украйна, а българските журналисти да имат обективна информация за новините от фронта, доставката на оръжие и последствията за Украйна и Русия от войната. Разказват и лични истории на близки и роднини на загинали или пленени украински войници, лично подпомагат с парични и предметни дарения родните си селища в Бесарабия.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Генадий е част от групата бесарабски българи, която преди месец написа писмо до българските институции, в което ги призовава да не предават сънародниците ни в Украйна, а страната ни да помогне с въоръжение и бойна техника, което им навлече обвинения в шпионство от страна на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Въпреки това те поискаха да говорят пред оглавяваната от него парламентарна Комисия за българите в чужбина, и се очаква това да стане на 23 ноември тази година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 10 Ноември 2022 19:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net