ВИДЕО: Прокуратурата повдигна обвинения на задържания бизнесмен Велико Желев

Разследват за изнудване задържания снощи строителен предприемач Велико Желев.

Това обявиха днес от Софийската районна прокуратура. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира в Русе, че очаква прокуратурата да провери дали има общо между образуваното производство за принуда и установено авансово плащане за над 48 милиона лева на дружеството на бизнесмена по един от лотовете на автомагистрала "Хемус".

Първоначално разследването е било за образуване на телесна повреда, като в момента е преквалифицирано и се води за изнудване, съобщи заместник-районният прокурор Борислав Георгиев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Известният строителен бизнесмен Велико Желев бе задържан снощи около 22:30 часа. Бяха извършени обиски в офисите на предприемача на бул. "Цар Освободител" в центъра на София. Служители на МВР претърсваха и други офиси на Велико Желев, включително и негови имоти в София и Варна.

В Русе вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че очаква прокуратурата да извърши всички необходими действия по производствата касаещи магистрала "Хемус" и ги призова да проверят дали има връзка между сегашното производство за изнудване и установено авансово плащане на дружеството на бизнесмена за един от лотовете на автомагистралата.

Велико Желев е бивш директор на Агенция "Пътна инфраструктура". Към момента е председател на Съвета на директорите на една от известните пътностроителни компании "Хидрострой".

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Март 2023 20:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net