ВИДЕО: Прокуратурата повдигна обвинения на задържания бизнесмен Велико Желев

By 07 Март 2023 Прочетена 1458 пъти 0

Разследват за изнудване задържания снощи строителен предприемач Велико Желев.

Това обявиха днес от Софийската районна прокуратура. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира в Русе, че очаква прокуратурата да провери дали има общо между образуваното производство за принуда и установено авансово плащане за над 48 милиона лева на дружеството на бизнесмена по един от лотовете на автомагистрала "Хемус".

Първоначално разследването е било за образуване на телесна повреда, като в момента е преквалифицирано и се води за изнудване, съобщи заместник-районният прокурор Борислав Георгиев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Известният строителен бизнесмен Велико Желев бе задържан снощи около 22:30 часа. Бяха извършени обиски в офисите на предприемача на бул. "Цар Освободител" в центъра на София. Служители на МВР претърсваха и други офиси на Велико Желев, включително и негови имоти в София и Варна.

В Русе вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че очаква прокуратурата да извърши всички необходими действия по производствата касаещи магистрала "Хемус" и ги призова да проверят дали има връзка между сегашното производство за изнудване и установено авансово плащане на дружеството на бизнесмена за един от лотовете на автомагистралата.

Велико Желев е бивш директор на Агенция "Пътна инфраструктура". Към момента е председател на Съвета на директорите на една от известните пътностроителни компании "Хидрострой".

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Март 2023 20:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net