ВИДЕО: Протестиращи нахлуха пред кабинета на главния прокурор с искане за оставка

By 02 Юни 2021 Прочетена 1488 пъти 0

Протестиращи влязоха в Съдебната палата и поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Акцията на недоволство е провокирана от действията на държавното обвинение срещу високопоставени служители в МВР и службите за сигурност, както и днешният коментар от служебния кабинет, че прокуратурата опитва да се меси в работата на изпълнителната власт.

Протестът започна в 12:00 часа с минута мълчание за подвига на героите в Деня на Ботев, а след това група граждани влезе в Съдебната палата и се качи на последния етаж, където е кабинетът на ръководителя на прокуратурата Иван Гешев, за да му поискат оставката.

Акцията е породена от действията на прокуратурата спрямо разследващите органи, които целят осуетяването на проверките за това дали граждани са били записвани по време на протеста.


Пред входа и по стълбите на сградата протестиращите разлепиха надписи "Оставка, мутро" и се заканиха недоволството им да продължи.

В изявление пред медиите пък, от служебния кабинет заявиха, че прокуратурата се опитва да се меси в работата на изпълнителната власт. Говорителят на правителството Антон Кутев потвърди за проведените от прокуратурата разпити на ръководители на службите за сигурност.

Той призовава всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Юни 2021 18:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net