Тежка катастрофа на АМ "Тракия" взе жертви и прати десетки в болница

By 13 Април 2018 Прочетена 1764 пъти 0

Шестима загинаха на място, а над 20 души, сред които и дете, пострадаха при тежка катастрофа с автобус днес преди обяд на магистрала "Тракия". Инцидентът стана малко преди отбивката за Вакарел на 27 километра от София.

Сигналът за обърнатия в канавката автобус е получен малко след 11:00 часа. На мястото на тежкото произшествие са били изпратени линейки на Спешна помощ и екипи на пожарна и полиция, които са оказали помощ на пострадалите пътници.

Пострадалите при катастрофата са настанени в няколко софийски болници, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Убеден съм, че екипите на тези три болници полагат всички усилия и влагат всички средства, за да помогнат в най-добра степен на пострадалите.

заяви министърът на здравеопазването, като той изрази и своите заболезнования към близките и роднините на загиналите

Предполага се, че до тежкия инциент се е стигнало след сблъсък с лек автомобил. Това ще бъде установено от автотехническата експертиза. От транспортното министерство бяха назначени проверки. Установено е че автобусът има удостоверение за техническа изправност. Проверява се и документацията за курса.

Екипът, който е в офиса на компанията трябва да провери дали е изрядна цялата документация за извършването на целия курс на автобуса. За това дали има медицински преглед, технически преглед и графиците за работа дали са спазвани. Към момента е установено е, че има валиден пътен лист. Двамата водачи, които са били вписани, са Георги Георгиев и Веселин Георгиев. Водачът, който е управлявал автобуса е Веселин Георгиев. Водачът на автобуса има валидна карта за квалификация до 2019 г., валидно удостоверение за психическа годност до 2020 г. Водачът притежава всички необходими изисквания, за да може да се извършва тази професия.

съобщи транспортният министър Ивайло Московски

От своя страна регионалният министър Николай Нанков заяви, че състоянието на пътната инфраструктура не е причина за инцидента край Вакарел.

Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс за нарушаване на правилата за движение по пътищата, от което по непредпазливост са причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

С решение на Министерски съвет от днес, утре /14 април/ е обявен ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Вакарел. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2019 18:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net