Служители от Областната администрация в Русе зарадваха децата от беленската болница

By 31 Май 2023 Прочетена 1035 пъти 0
Служители от Областната администрация в Русе зарадваха децата от беленската болница Служители от Областната администрация в Русе зарадваха децата от беленската болница снимка: Областна администрация Русе

Детското отделение в многопрофилната болница за активно лечение "Юлия Вревска" в Бяла получи дарение от служители на Областна администрация – Русе.

Инициативата е реализирана изцяло със средства на служители от институцията и е посветена на 1 юни – Международния ден на детето.

Малчуганите, лекуващи се в лечебното заведение, бяха зарадвани с десетки играчки, лакомства и книжки.

Детското отделение към лечебното заведение е едно от двете в региона.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

То разполага с капацитет от 10 легла, като годишно през него преминават около 700 деца. Малките пациенти биват обгрижвани от трима лекари със специалност и пет медицински сестри. Началник на структурата е д-р Иванка Даскалова.

Благодарение на постоянната подкрепа от Община Бяла по различни национални и европейски програми са спечелени проекти, чрез които отделението е напълно обновено и реновирано.

Целта на представителите на Областната администрация е в повече лечебни заведения от региона да се създадат условия децата да се чувстват по-уютно и спокойно, а стресът при приемане в болница да бъде сведен до минимум.

Служителите от Областната администрация бяха посрещнати на място от директора на болницата Димитър Димитров и председателя на Общинския съвет в Бяла Мариян Антонов.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 31 Май 2023 17:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net