За втора поредна година в двемогилското село Чилнов се проведе Празникът на плодородието

By 02 Септември 2019 Прочетена 2080 пъти 0
За всички жители и гости бе подготвена богата фолклорна програма За всички жители и гости бе подготвена богата фолклорна програма снимка: КИС 13

За втора поредна година в двемогилското село Чилнов се проведе Празник на плодородието.

За всички жители и гости бе подготвена богата фолклорна програма, като имаше и конкурси за най-красиво аранжирана маса и за обредни хлябове.

Организатори на събитието са Община Две могили и Народно читалище "Светлина - 1927" в село Чилнов. Празника уважиха народният представител Светлана Ангелова и кметът на Две могили Божидар Борисов.

Вокални групи от млади изпълнители за пръв път представиха български фолклорни песни по време на празника. Общо 33 състава от РусеСливо полеБялаВетовоПопово, Борово и Две могили, се изявиха на сцената пред читалището.

Всички жители и гости на Празника на плодородитето може да видят и да опитат от протуктите на отрупаните маси. Проведоха се и няколко конкурса с награди, от които се отличиха тези за най-красиво аранжирана маса на плодородието и за обредни хлябове. За здраве и берекет на всички бе раздадена вкусна градинарска чорба.

По време на събитието, на площада пред читалището, се извиха кръшни хора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net