Министри, местна власт и РИОСВ се събират в Разград за проблема с въздуха, КИС 13 ще излъчва НА ЖИВО

By 09 Август 2023 Прочетена 695 пъти 0
В четвъртък ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет в Разград В четвъртък ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет в Разград снимка: КИС 13

Двама министри се очаква да присъстват на извънредното заседание на Общински съвет - Разград в четвъртък, което телевизия КИС 13 ще излъчва НА ЖИВО от 13:30 часа.

Това са министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Заседанието бе свикано от председателя на местния парламент Стоян Ненчев на основание чл.25, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 53, ал. 1, т.1 и чл.54, ал.2 и чл.58, ал.4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Разград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

В дневния ред на заседанието има само една докладна записка, тя е с вносител председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев. Докладната записка е  относно доклада на Директора на РИОСВ - Русе за качеството на атмосферния въздух и дейността на РИОСВ за опазване на околната среда, който ще бъде представен на заседанието утре.

Проекторешението е от 5 точки, свързани с мерки, които да се предприемат по отношение на разрешаване на проблема с неприятните и дразнещи миризми в Разград. Те са насочени към възможностите за калибриране на общинската система за мониторинг на въздуха, към увеличаване броя на планираните и извънредни проверки на чистотата на атмосферния въздух от страна на екоинспекцията и завишаване строгостта на наложените санкции спрямо установените нарушители, както и към необходимостта двамата министри да окажат съдействие за осигуряване на необходимите средства за реконструкция и модернизация на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води през 2024 година.

Пълният текст на докладната е публикуван на сайта на Община Разград.

Заседанието на Общинския съвет, на което ще се дебатира по проблема с въздуха в Разград ще се излъчва НА ЖИВО по телевизия КИС 13, на онлайн платформите ни, както и на уебсайта на Община Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Август 2023 11:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net