Пломбирано е канализационно отклонение към Бели Лом на предприятие от Разград

By 14 Декември 2023 Прочетена 1248 пъти 0
Пломбирано е канализационно отклонение към Бели Лом на предприятие от Разград Пломбирано е канализационно отклонение към Бели Лом на предприятие от Разград снимка: РИОСВ - РУСЕ

Контролна пломба на канализационно отклонение от колектор на "АДМ – Разград" ЕАД е поставена вчера при извънредна проверка в Разград.

Мярката е превантивна и е във вразка с предотвратяване замърсяването на река Бели Лом от потенциално нерегламентирано заустване на непречистени отпадъчни води от предприятието във водоприемника.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Отклонението е на територията на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) – Разград и е част от канализационен колектор, довеждащ производствените отпадъчни води на "АДМ – Разград" ЕАД в станцията за пречистването им. То има функцията на отток, с мониран спирателен кран и служи за отклоняване на отпадъчните води към водоприемника при аварийни ситуации.

На дружеството "АДМ – Разград" ЕАД са дадени предписания да не се допуска нарушаване целостта на пломбата без уведомяване и съгласие на инспекцията, както и да се осигури техническа възможност за пломбиране на друго свързано съоръжение.

В деня на проверката са взети и контролни проби от "Биовет" АД-клон Разград, заустващо ОВ в река Бели Лом. Към момента дружеството има наложена текуща месечна санкция в размер на 7 796 лв.

Резултатите ще станат ясни до седмица, като в зависимост от тях ще бъде коригиран размерът на санкцията.  

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net