Новият областен управител на Русе встъпва в длъжност утре

By 28 Април 2024 Прочетена 947 пъти 0
Това ще се случи на официална церемония по приемственост от 14:00 часа в зала "Свети Георги". Това ще се случи на официална церемония по приемственост от 14:00 часа в зала "Свети Георги". Снимка: КИС 13

Новият областен управител на Русе Драгомир Драганов встъпва в длъжност утре. 

Това ще се случи на официална церемония по приемственост от 14:00 часа в зала "Свети Георги" на Областната администрация.

Припомняме, че на 26 април по време на заседание на Министерски съвет бяха назначени шестима нови областни управители – на Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.

Драгомир Драганов заменя на поста Данаил Ковачев, който встъпи в длъжност на 1 август миналата година. Той бе излъчен от квотата на "Демократи за силна България".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Драгомир Драганов е роден на 22 август 1958 г. Магистър е по "Управление на промишлеността" от Икономическия университет във Варна. Работил е като мениджър и предприемач в частния бизнес. Бил е кмет и заместник-кмет на община Бяла от 1990 г. до 1995 г. От 2003 г. до 2007 г. е бил общински съветник в Две могили, а след това има и мандат като кмет на Общината. Член е на Съюза на демократичните сили /СДС/ от 1990 г., областен председател на СДС от 2015 г. и член на НИС от 2006 г. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Драганов е категоричен, че ще има пълна приемственост и приоритетите в администрацията ще бъдат продължени съгласно вижданията на Министерски съвет. Той ще продължи и наложените добри практики през годините, като ще се стреми за надграждане на партньорските взаимоотношения с местната власт и институциите от държавната администрация.

Пред Русе и региона има редица приоритети и съм убеден, че те могат да бъдат постигнати със съвместни усилия. Под мое ръководство Областната администрация ще бъде надежден партньор на всяка инициатива, целяща развитието на областта.

коментира Драганов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net