Седмокласниците в област Разград с добри резултати на националното външно оценяване

By 07 Юни 2018 Прочетена 1257 пъти 0

Област Разград се доближи до "златната среда" след националното външно оценяване при седмокласниците. По-доброто представяне е благодарение най-вече на завишения с 10 точки резултат по математика.

Тенденцията, оформила се при националното външно оценяване в страната, според която тази година седмокласниците се представят по-добре по математика, отколкото по български език и литература, важи и за Разградска област.

По математика ръстът в резултатите е около 50%. Преди година седмокласниците са събрали едва 20 точки от 100 възможни, а сега са стигнали до малко над 30, което се равнява на оценка над 3,50. Според началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, доброто представяне се дължи на по-високия процент на решавалите втори модул.

Радостната новина след националното външно оценяване е, че тази година облат Разград не е на дъното на класацията, като е достигнала почти до "златната среда". Средният резултат за страната и по двата предмета е само с по около 10 точки по-висок от този за Област Разград.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че от 13 юни седмокласниците ще могат да получат служебните си бележки с резултатите от националното външно оценяване от училищата, в които се обучават.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net