Смениха ръководството на МБАЛ - Разград, част от лекарите напускат болницата

By 14 Юли 2017 Прочетена 2450 пъти 0

Смениха изпълнителния директор на многопрофилната болница "Св. Иван Рилски" в Разград. Д-р Марин Керчев бе освободен заедно с директорския борд на днешното Общо събрание на болницата.

Пред входа на лечебното заведение се състоя протест в защита на д-р Керчев, и контрапротест от медицински работници, които се обявиха за освобождаването му и в подкрепа на правото на държавата, като принципал, да извърши смята на ръководството.

Днес стана ясно, че 54 лекари и медицински сестри са подали молби за освобождаване, в случай, че д-р Керчев бъде сменен от поста.

На Общото събрание бе избран нов Съвет на директорите на лечебното заведение, в който влизат д-р Гечо Жеков, д-р Иван Петров и представител на Министерството на здравеопазването.

След направената смяна д-р Керчев заяви, че оставя на новото ръководство болница с печалба от 28 000 лева за миналата година.

Новоизбраният член на Борда на директорите на разградската болница д-р Иван Петров коментира, че първата задача на новия борд е да ревизира досегашната дейност в болницата. Ще се положат и усилия да бъдат върнати напусналите лекари. 

Очаква се на първото заседание на новия Борд за изпълнителен директор да бъде избран д-р Гечо Жеков, който вече е заемал този пост в предишни години.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net