Жандармерия и барети обучаваха служителите от пътна, охранителна и териториална полиция в Разград

By 26 Януари 2024 Прочетена 351 пъти 0
Жандармерия и барети обучаваха служителите от пътна, охранителна и териториална полиция в Разград Жандармерия и барети обучаваха служителите от пътна, охранителна и териториална полиция в Разград снимка: ОДМВР - Разград

Продължават обученията на униформените служители в ОДМВР-Разград.

Представители на Жандармерия и Специализирания отряд по бойни техники бяха в четвъртък в Разград за двустепенно занятие.

Учебният процес започна с теория в залата на ОДМВР-Разград, която включваше нормативната уредба – инструкции и процедури за използване на физическа сила и помощни средства от полицаите.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

След това на плаца на РДПБЗН служители на реда от трите районни управления проведоха практическо занятие за незабавно реагиране в ситуации на превозни средства, чиито водачи не се подчиняват на подадени сигнали за спиране.

В обучението бяха включени тактически действия при принудително спиране на превозни средства, извеждане на агресивни водачи от автомобил и похвати за задържане.

Провеждането на подобни обучения върви ежеседмично в ОДМВР-Разград. Целта е да се подобри подходът в ежедневни ситуации на целия полицейски състав и да се преодолеят дефицитите в професионалната подготовка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net