13-годишно дете е в болница след удар между тротинетка и автомобил в Русе

By 20 Ноември 2023 Прочетена 2669 пъти 0
13-годишно дете е в болница след удар между тротинетка и автомобил в Русе 13-годишно дете е в болница след удар между тротинетка и автомобил в Русе снимка: КИС 13

Дете с тротинетка пострада след удар с автомобил в Русе.

За това съобщава Областната дирекция на МВР.

На 16 ноември в 16:17 часа в гр. Русе на кръстовището на ул. "Дебър" и бул. "Липник" се сблъскват лек автомобил и електрическа тротинетка.

Лекият автомобил марка Фолксваген с русенска регистрация, е правил маневра десен завой от ул. "Дебър" към бул. "Липник" в посока кръгово кръстовище с бул. "Цар Освободител", докато 13 годишно момче, управлявайки електрическата тротинетка  е навлязъл напречно на бул. "Липник" в посока магазин Кауфланд по пешеходната пътека от велоалеята, успоредна на булеварда, без да слиза от него и без да се огледа за преминаващото МПС.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

При сблъсъка детето е паднало, след това се е изправило и е отказало каквато и да било помощ и съдействие от водача на лекия автомобил, като е напуснало мястото на сблъсъка.

Водача на автомобила се е явил в сектор ПП за да съобщи за случая, бил е тестван за наличие на алкохол, като пробата е била отрицателна.

В последствие е установено, че детето е с фрактура на тилната кост, настанено е в неврохирургия при УБМАЛ Канев за наблюдение, без опасност за живота.

Образувано е ДП  за престъпление по чл. 343, АЛ. 1, б. Б, пр. 2 вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 НК.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net