ЕГГЕД се оттегля от Русе

By 08 Март 2017 Прочетена 2000 пъти 0

Управляващата главната част от градския транспорт в Русе компания "ЕГГЕД - Русе" се оттегля от града. Такова намерение е изразено по време на среща между превозвача и Общината.

Компанията е предложила 100% от акциите си на Община Русе срещу 1 евро, като тя ще опрости или прехвърли на Общината всичките си дългове и вземания ако бъдат изпълнени 3 изисквания, едно от които е Общината да продължи дейността й, както и да запази работните места на служителите.

Според докладната записка, която ще разгледа Общинския съвет, пазарната стойност на дружеството е -931 000 лева, като предприятието е и декапитализирано.

В нея ще бъдат предложени 2 варианта за решение.

Едниният е Община Русе да се съгласи да придобие на 100% превозвача за 1 евро и да заплати 830 000 лева на трето дружество, с което съществуват договори за финансов лизинг, които са подписани през 2008 година.

Другият вариант е кметът да възложи на друг превозвач да извършва дейността на досегашния, както и да се изготви правен и финансово-икономически анализ за създаване на общинско дружество или дружество чрез публично-частно партньорство, което да извършва тролейбусния превоз на пътници. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net