Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет

By 11 Септември 2023 Прочетена 405 пъти 0
Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет снимка: КИС 13

На 29 и 30 септември 2023 година ще се състои поредната Европейската нощ на учените в Русенския университет.

Тя ще премине под мотото "Заедно за Зелена и дигитална Европа".

Русенският университет организира Европейска нощ на учените още от нейното първо издание през 2006 г.

През последните няколко години е част от консорциума от университети и изследователски институти по проекта К-ТРИО (Knowledge gained in Training, Research and Innovation brings more Opportunities: K*(T+R+I)=O), координиран от Софийския университет.

Проектът се финансира от Програма Хоризонт Европа.

Негова основна цел е повишаване на обществената осведоменост относно значимостта на научните изследвания и дейността на учените.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Откриването на Европейската нощ на учените ще започне в 10:00 часа на 29 септември, като ще бъдат отличени наградените участници в състезанието за есе, рисунка или презентация на тема "Моят поглед към кариерите на бъдещето".

Ученици от средните училища, посетили събитието, ще имат достъп до отворени врати на лабораториите на Русенския университет и неговите филиали от 12:00 часа и ще могат да се включат в ученически дебати на тема "ЕВРОПА РАЗЧИТА НА ВАС" от 14:00 часа.

От 17:00 до 19:00 часа ще бъдат представени артистични изяви на учени и студенти от Русенския университет и от Тараклийския държавен университет, Тараклия, Молдова за граждани и гости на град Русе в корпус II, зала 101 на Русенския университет.

На 30 септември, децата ще могат да участват в Работилница за таланти с ателиета по рисуване, моделиране, музика, програмиране, а след това да се насладят и на шоу програма.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net