"Рекордьор": Мъж, шофирал колата си с 4,3 промила алкохол, се заби в дърво край спирка в Русе

By 09 Август 2023 Прочетена 1405 пъти 0
Мъж, седнал зад волана с 4,3 промила алкохол, заби автомобила си в дърво в Русе Мъж, седнал зад волана с 4,3 промила алкохол, заби автомобила си в дърво в Русе снимка: КИС 13

Мъж, седнал зад волана с 4,3 промила алкохол, заби автомобила си в дърво в Русе.

Това е станало на 4 август "по светло", съобщават от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 17:30 часа. 

От полицията съобщават, че тогава е постъпил сигнал за пътен инцидент с лек автомобил в русенската местност "Касева чешма", в района на спирка на градския транспорт "Завоя Юг".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Изпратените на място пътни полицаи са установили, че автомобил с "Нисан Терано", управляван от 55-годишен мъж, при десен завой се е отклонил вдясно по посоката си на движение, навлязъл е в крайпътна канавка и се е ударил в дърво.

В хода на изясняване на произшествието униформените са изпробвали водача за употреба на алкохол с техническо средство, при което дрегерът е отчел концентрация 3,99 промила в издишаните от мъжа въздушни пари. Шофьорът е бил задържан и конвоиран до болница "Канев", където е дал кръвна проба. След провеждане на химическо изследване на пробата е установена концентрацията на алкохол в кръвта  от 4,30 промила.

По случая е образувано бързо производство от разследващ полицай, с оглед престъпление по чл. 343б, ал. 1 Наказателния кодекс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net