ВИДЕО: Мъж вилня в Парка на младежта в Русе. Потроши камери, лампи и стълбове

By 05 Юли 2023 Прочетена 686 пъти 0

Мъж вилня тази нощ в Парка на младежта в Русе.

Среднощният вандализъм е заснет от камерите на общинското видеонаблюдение. 

Бруталната вандалска проява е била извършена тази нощ по алея "Перистери". Въпреки посегателството срещу две от камерите за видеонаблюдение, извършителят на деянието е заснет.

Кадрите от записа показват как в малките часове на 5 юли мъж във видимо неадекватно състояние чупи лампи и огъва стълбове на парковото осветление. Едната от видеокамерите е изтръгната и хвърлена в наскоро възстановения фонтан, а другата е повредена и с извадени кабели.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Пейка, намираща се по протежение на алеята, е счупена, обърнати са няколко кошчета за отпадъци и е разпилян намиращия се в тях боклук. Във фонтана са хвърлени и насаждения, намиращи се около него.

Общински служители своевременно са поправили част от щетите, както и са почистили терена на алея "Перистери".

Кадрите с посегателството върху публична инфраструктура са предадени на Областната дирекция на МВР Русе, където са образувани производства за хулиганство и унищожаване и повреждане на обществено имущество.

От Общината пpизoвaвa жителите и гостите на града да проявяват нeтъpпимocт ĸъм подобни прояви и ако станат свидетели на вандализъм, дa cигнaлизиpaт нa тeл. 112.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Юли 2023 17:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net