Обраха пощата в Иваново

By 17 Юли 2017 Прочетена 1576 пъти 0

Обраха пощата в село Иваново. Най-вероятно това е станало през почивните дни, но служителите установили липсите едва днес сутринта когато отишли на работа.

По информация от полицията сигналът е бил подаден малко след 08:00 часа на телефон 112. Със случая се е заел полицейски екип от районното управление в Две могили.

По данни на служителите в пощенския клон, обирът е станал за времето от 17:30 часа на 14 юли до 07:30 часа тази сутрин. Установено е че, в сградата е било проникнато чрез счупване на стъкло на сервизно помещение, а в склад на втория етаж е разбита метална каса.

След извършен оглед от дежурна оперативна група на Районно управление – Две могили е станало ясно, че липсват винетни стикери, ваучери за храна, лотарийни билети и сума, която според служителите е около 80 лева. Стойността на нанесените щети се изяснява.

Жителите в селото разбрали за обира тази сутрин, когато видели полицейските коли. Някои пък го установиха на място.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години.

Това е вторият подобен обир в Русенско за последната седмица, след като по идентичен начин неизвестни разбиха пощата в село Стърмен и отново откраднаха лотарийни билети.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net