Организират протест в Русе заради спряно досъдебно производство след тежка катастрофа със загинали младежи

By 20 Февруари 2023 Прочетена 2152 пъти 0
Става въпрос за разследването на тежка катастрофа на пътя Русе - Мартен от началото на 2020 година Става въпрос за разследването на тежка катастрофа на пътя Русе - Мартен от началото на 2020 година снимка: КИС 13

Граждани излизат на протест в Русе заради решение на Прокуратурата да спре досъдебно производство.

Става въпрос за разследването на тежка катастрофа на пътя Русе - Мартен от началото на 2020 година (за случая може да си припомните ТУК), при която на място загиват двама младежи. Според организаторите на протеста, Прокуратурата е спряла производството спрямо главната обвиняема за тежкия инцидент.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Роднини и близки на жертвите разпространиха апел, с който призовават всеки желаещ да се включи в техния зов за справедливост. Протестът ще се състои на 23 февруари /четвъртък/ от 14:30 часа пред Съдебната палата в Русе.

Публикуваме апелът на организаторите без редакторска намеса:

Както знаете, преди повече от три години, две семейства изгубихме светлинките си живот.

На 28-ми януари 2020-та година в ПРЕДОТВРАТИМА катастрофа починаха Деница и Батуан. На същата дата след три години прокуратурата излезе с решение за спиране на досъдебното наказателно производство относно ГЛАВНАТА обвиняема. Разследването продължи години и взетото решение бе не просто неправилно, а и обидно!

В резултат на това, ние, семействата и близките на загиналите деца организираме МЪЛЧАЛИВ протест. Той ще се състои на 23-ти февруари (четвъртък) от 14:30 ч пред сградата на Съдебната палата в град Русе. Ако желаете да се включите в нашия зов за справедливост, заповядайте в четвъртък пред Съдебната палата.

Молим всички за спазване на правилата при мълчалив протест!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Февруари 2023 18:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net